Rekabet Kurumu Başkanı Küle: ‘Depremler Sonrası Çimento ve Hazır Beton Sektöründe Rekabeti Sağlamak Önemli’

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Küle, Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Sektörde Yürütülen Çalışmaları Değerlendirdi

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra açılan soruşturmalar başta olmak üzere çimento ve hazır beton sektörüne yönelik yürüttükleri çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Depremlerin Yıkıcı Etkisi ve Rekabetin Önemi

Küle, tarihteki en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depremi felaketinde binlerce vatandaşın evsiz kaldığını belirterek, bölgenin hızlı şekilde yeniden imarı için **çimento ve hazır beton ürünlerine rekabetçi pazar koşullarında ulaşılabilmesinin büyük önem taşıdığını** vurguladı.

Kurumun Yürüttüğü Çalışmalar

Küle, çimento ve hazır beton sektörlerine yönelik çalışmalarını deprem bölgesinde ve diğer illerde ciddiyetle sürdürdüklerini belirterek, “**Kurum, çimento ve hazır beton kartellerini tespit etmek için her türlü imkanını seferber ediyor**” dedi.

Denetimlerin Sürdürülmesi ve Sonuçlar

Rekabet Kurumu Başkanı, çimento ve hazır beton sektörlerindeki faaliyetleri yakından takip ettiklerini, denetimleri aralıksız sürdürdüklerini ve son dönemde açılan soruşturmalardan yaklaşık **370 milyon lira idari para cezası kesildiğini** belirtti. Ayrıca, devam eden soruşturmaların olduğunu da ifade eden Küle, “İncelemelerimiz yalnızca bu illerle sınırlı değildir. Rekabet Kurumuna yapılan her türlü ihbarı titizlikle ele alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Küle, **”Önümüzdeki süreçte de hazır beton ve çimento sektörlerini yakından takip etmeye, rekabeti kısıtlayıcı teşebbüs davranışlarını incelemeye devam edeceğiz”** diyerek açıklamalarını noktaladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!