Ukraynalı atlet, Rus sporcu Lasitskene ile birlikte fotoğraf çektirdiği için ülkesinde eleştirildi

Ukraynalı atlet, Rus sporcu Lasitskene ile birlikte fotoğraf çektirdiği için ülkesinde eleştirildi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ukraynalı atlet Maguçih, Tokyo 2020’de Rus sporcu Lasitskene ile birlikte fotoğraf çektirdiği için sosyal medyada eleştirilere hedef oldu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar yüksek atlamada altın madalya kazanan Rus sporcu Mariya Lasitskene ile birlikte fotoğraf çektiren Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçih, kendi ülkesinde sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi.

Rus sporcu Mariya Lasitskene, dün katıldığı kadınlar yüksek atlamada altın madalya kazanmıştı. Avustralyalı sporcu Nicola McDermott ikinci, Ukraynalı atlet Yaroslava Maguçih de üçüncü olmuştu. Yarışmadan sonra Ukraynalı atletler, Rus sporcuyu tebrik etmiş, Lasitskene ve Maguçih ise birlikte birkaç fotoğraf çektirmişti.

Ukraynalı bazı medya kuruluşları ve milliyetçiler, fotoğrafa dikkat çekerek Rus Ordu Merkez Spor Kulübü CSKA adına yarışan Lasitskene’nin yüzbaşı, Maguçih’in ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde çavuş rütbesine sahip olduğunu vurguladı, radikaller ise Ukraynalı atletin Facebook sayfasında aşağılayıcı yorumlarda bulundu.

Merida Kalakhari, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden bir çavuş, saldırgan ülke vatandaşına sarılıyor. Bayrak elini yakmıyor mu?” diye serzenişte bulundu.

Olena Naumenko adlı kullanıcı, “Yarışmalarda ülkeni temsil ediyorsan, siyasetin dışında kalamazsın! Utanç verici bir şey” eleştirisini yöneltti.

Andriy Borodavko ise, “Utanç verici, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensubu, Moskova’nın askeri personeli ile dostça fotoğraf çektiriyor. Ukrayna’nın temsilcisi değil, Ukrayna’nın utancı” ifadelerini kullandı.

Öte yandan diğer birçok kullanıcı, Tokyo 2020’de madalya kazanan Maguçih’i kutlayarak, destek verdi.

Maks Korotkov, “Harikasın. Bravo” ifadesini paylaştı.

Dmitriy Grudnitskiy, “Dayan! En iyi sensin!” diye yazdı.

Yurchenko Sergiy adlı kullanıcı, “Yaroslava ve antrenörüne en içten tebriklerimle! Finalde yaşattığınız duygular için teşekkürler” diye sporcuyu destekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!