Uzmanın Sağlıklı Kilo Verme İçin Tavsiyeleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

1. Uzmanın Sebzeler Tercihi

Uzman: Michael Mosley, sağlıklı kilo verme sürecinde tercih edebileceğiniz sebzeler arasında brokoli, ıspanak, karnabahar, salatalık ve patlıcan‘ı öneriyor. Bu sebzeler sindirime yardımcı olurken kolesterolü ve Tip 2 diyabet riskini düşürüyor. Günlük kalori hesabında bu sebzeleri saymanıza gerek yok.

2. Zeytinyağının Önemi

Uzman: Zeytinyağı, içerdiği oleik asit, omega-3 yağ asitleri ve polifenoller sayesinde antiinflamatuar özelliklere sahip bir yağdır. Depresyon ve bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunurken kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucudur. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, zeytinyağı tüketen kişilerin ölüm riskinin %19 daha düşük olduğunu gösterdi.

3. Tam Yağlı Süt Ürünleri

Uzman: Yoğurt ve süt tercih edilirken tam yağlı olanlarının seçilmesi öneriliyor. Bu ürünler, omega-3, yüksek düzeyde protein, B-12 vitamini ve iyot gibi besinleri içerirken bilişsel fonksiyonları destekler, kaygıyı azaltır ve metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda, badem, kaju fıstığı, balık, hindi gibi besinlerin tüketimi de tavsiye ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!