Vatikan, Taşıyıcı Annelik Uygulamalarını Kınayan Bildirgeyi Açıkladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Vatikan’ın İman Doktrini Kurulu Bakanlığı, “Sonsuz Onur” Bildirgesini Kamuoyuna Duyurdu

Vatikan’a bağlı İman Doktrini Kurulu Bakanlığı, insan onurunun vazgeçilmez doğasına bağlılığı teyit eden ve taşıyıcı annelik yöntemine karşı çıkan yeni bildirgesi olan “Sonsuz Onur”u (Dıgnitas Infinita) kamuoyuna açıkladı. Bildirgede, taşıyıcı annelik uygulamalarının kadın ve çocuğun onurunu ihlal ettiği vurgulandı.

Papa Franciscus’un ve İtalya’nın Taşıyıcı Annelikle Mücadelesi

Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İman Doktrini Kurulu Bakanlığı’nın bildirgesinden önce, taşıyıcı annelik konusunda mücadele eden Olivia Maurel ile görüşmüş ve küresel ölçekte bu uygulamanın yasaklanması çağrısında bulunmuştu. İtalya’da ise sağ koalisyon iktidarı, geçen yıl taşıyıcı anneliği evrensel suç sayan bir kanun teklifini parlamentoya sunmuş ve alt kanadı olan Temsilciler Meclisi’nden onay almıştı.

İtalya’da Taşıyıcı Annelikle İlgili Yasal Düzenlemeler

Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon iktidarı tarafından geçen yıl sunulan kanun teklifi, yurt dışında taşıyıcı annelik yöntemiyle çocuk sahibi olan İtalyan vatandaşların kanunen cezalandırılmasını da öngörüyor. Söz konusu kanun teklifinin yasalaşması için parlamentonun üst kanadı Senato’da da görüşülmesi ve oylanması gerekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!