Warren Buffett’ın Berkshire Hathaway Yıllık Mektubunda 6 Önemli Bilgi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

1. Piyasayı Geride Bıraktı

Berkshire hisseleri bu yıl yüzde 16 artarak S&P’nin yüzde 7’lik ilerlemesini geride bıraktı ve liderliğini genişletti. Buffet’ın görev süresinin başında 100 dolar yatıran bir kişi şu anda 400 milyon doların üzerinde birikime sahip olabilirdi.

2. 561 Milyar Dolarlık Net Varlık

Berkshire, aralık sonu itibarıyla bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla 561 milyar dolarlık net varlığa sahip oldu. Şirketin varlıkları arasında hisse senetleri, mülk ve ekipman, Hazine bonoları bulunuyor.

3. Rekor Nakit Varlık

Berkshire’ın nakit varlığı, 31 Aralık itibariyle 168 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı ve sadece 15 ayda yaklaşık 60 milyar dolar arttı. Bu rakam birçok büyük şirketi geride bıraktı.

4. Yükselen Hisse Senetleri

Berkshire’ın hisse senetleri rekor seviyelere tırmanınca Buffett ve ekibi, fırsatlar bulmakta zorlanıyor. Yükselen hisse fiyatı geri alımları daha az çekici hale getiriyor.

5. Faiz ve Yatırım Geliri

Berkshire geçen yıl 6,1 milyar dolar faiz ve diğer yatırım geliri elde etti. Bu rakam, 2021’de elde edilenin yaklaşık 10 katına denk geldi.

6. Küçük Merkez

Berkshire’ın toplam işgücü geçen yıl 400 bin kişiye ulaştı, ancak sadece 26 kişi şirketin Omaha, Nebraska’daki merkezinde çalıştı. Şirketin sahip olduğu işletmeler bağımsız olarak faaliyet gösteriyor ve Buffett günlük yönetimi başkalarına bırakıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!