Yemen’de Ticari Gemilerin Yakınlarında Patlama Meydana Geldi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Aden Limanı Açıklarında Patlama

Yemen’in Aden limanı açıklarında bir ticari geminin yakınında patlama meydana geldiği açıklandı. İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu’ndan (UKMTO) yapılan paylaşımda, Aden limanı açıklarında bir ticari geminin yakınında patlama meydana geldiğine dair raporların alındığını ve olayın yetkililer tarafından araştırıldığı belirtildi. Patlamaya ilişkin detaylar verilmese de gemi ve mürettebatın güvende olduğu kaydedildi.

Husilerin Saldırıları

Yemen’deki Husilerin son dönemlerde ticari gemilere yönelik saldırıları artmıştı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirilen bu eylemler, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu. Pentagon, Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası “Deniz Görev Gücü” kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmişti. Bu çerçevede “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir misyon oluşturuldu.

Küresel Endişeler

Husilerin saldırıları, Süveyş Kanalı üzerinden yapılan ticaretin tehlikeye girmesine yol açtı. Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayarak Asya ile Avrupa arasındaki en kısa rota olan Süveyş Kanalı’ndan geçişler tehlikeye atıldı. Bu durum, küresel ticarette tedarik zinciri krizine neden olma endişelerini artırdı. Ticari gemilere yapılan saldırılar ve şirketlerin Kızıldeniz seferlerini durdurma kararları, Asya’dan Kuzey Avrupa’ya yapılan seferlerde 10 ek gün ve 1 milyon dolar ek yakıt maliyetine yol açan Ümit Burnu rotasının kullanılmasını zorunlu hale getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!