ÖSYM YKS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

YKS Başvuru Süreci Başladı

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), YKS başvuru kılavuzunu yayınlayarak başvuru sürecini 1 Şubat 2024 tarihinde başlattı. Bu kılavuz üzerinden başvuru yapacak adaylar, 5 farklı sınav merkezi tercihinde bulunma imkanına sahip olacak.

YKS’ye Giriş Zorunluluğu

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan programlar ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen tüm adayların YKS’ye giriş yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

YKS Başvuru Tarihleri

ÖSYM’nin yayınladığı sınav takvimine göre, YKS başvuru işlemleri 1 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacak ve 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecektir. YKS geçiş başvuruları ise 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YKS Başvuru Ücretleri

YKS başvuru ücretleri belli oldu. TYT sınavı için 295 Lira, AYT sınavı için 295 Lira, YDT sınavı için 295 Lira ödeme yapılması gerekmektedir. TYT, AYT ve YDT sınavlarına girmek isteyen adaylar ise toplamda 885 Lira başvuru ücreti ödeyeceklerdir. Geçen yıl YKS’de sadece TYT’ye girecek adaylar 115 Lira, TYT, AYT ve YDT sınavlarına girmek isteyen adaylar ise 345 Lira başvuru ücreti ödüyordu.

YKS Başvuru İşlemleri

YKS kılavuzu yayınlandı ve adaylar başvurularını bu kılavuz üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Başvurular, 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvurusu’ndan yapılabilir. Kılavuzların satışı yapılmayacaktır.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavlarına Katılım Zorunluluğu

MSÜ’ye (Milli Savunma Üniversitesi) ayrılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2. Seçim Aşamalarına katılabilmek için ayrıca YKS başvurusu yapmaları ve Harp Okulları için TYT ve AYT sınavlarına, Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT sınavına girmeleri gerekmektedir.

YKS Sonuçları Açıklanacak

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!