Yunanistan’da ‘Türk-Yunan sınırındaki askerlerin maaşlarının 6 aydır ödenmediği’ iddiası

Yunanistan'da 'Türk-Yunan sınırındaki askerlerin maaşlarının 6 aydır ödenmediği' iddiası
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yunanistan’da, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde görev yapan askeri personele 6 aydır maaş ödenmediği öne sürüldü.

Yunanistan‘da Meriç sınır bölgesindeki askeri birliklerde görev yapan personelin 6 aydır maaş almadığı ifade edildi. Yapılan açıklamada, “Meriç sınırındaki Güvenlik Bölgesi Kapsamı (ZAP) içindeki askerlere 6 aydan daha fazla bir süredir ödeme yapılmıyor” ifadeleriyle Atina yönetimine tepki gösterildi.  

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos: Yazın Türkiye’yle üç kez silahlı çatışmanın eşiğine geldik

Yerel basındaki haberlere göre, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği (ESPAM/TH) tarafından Evros bölgesi milletvekillerine gönderilen mektupta, Evros’ta güvenlik bölgesinde yasa dışı göç akınlarına karşı görev yapan 3 askeri birlik personelinin 6 aydır maaşlarının ödenmediği iddia edilerek, bu askerlere yardımcı olmaları istenildi.

Aynı sorun 2020’nin ilk yarısında da yaşanmıştı

2020’de de benzer bir olay yaşandığı ve meselenin çözümü için Meclis gündemine taşındığı savunulan mektupta, “Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Askeri Birliği olarak silahlı kuvvetlerimizin bu sınır bölgesinde sınırlarımızı korumak için her türlü çabayı göstererek görev yapan personelinin cezalandırılmaması için yardımlarınızı umuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!