ABD ve Yemen Arasında 5 Yıllık Yardım Anlaşması İmzalandı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yemen ve ABD Arasında Kalkınma İçin Yeni Bir Anlaşma

Yemen’deki ABD Büyükelçiliğinin internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Yemen Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Vaid Abdullah Bazib ile ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Ülke Direktörü ve Kıdemli Kalkınma Danışmanı Kimberlee Bell arasında 5 yıllık bir yardım anlaşması imzalandı.

Yardım Anlaşması İle Hangi Konular Kapsanıyor?

Yapılan açıklamaya göre, anlaşma USAID tarafından sağlanan kalkınma yardımının Yemen’deki ekonomik büyümeyi hızlandırması, suya, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi iyileştirmesi ve yönetimi güçlendirmeyi amaçlıyor. Ancak, anlaşma kapsamında Yemen’de gelecek 5 yıl içinde beklenen büyüme ya da desteğin değerine ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

Yemen’deki İnsani Kriz

Yemen, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alıyor ve hükümet güçleri ile İran destekli Husiler arasındaki iç savaş nedeniyle insani kriz yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerde kontrolü elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015’ten itibaren Yemen hükümetine destek veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği raporlarına göre, iç savaş nedeniyle Yemen’de %73’ü (yaklaşık 23,4 milyon) insan insani yardıma muhtaç durumda ve 4,3 milyon kişi yerinden edildi. Çatışmaların etkisiyle ülkede 13 binden fazla sivil ve 377 bin kişi hayatını kaybetti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!