ABD’de Minneapolis kenti yetkilileri polisin suçlarını hasıraltı etmekle suçlanıyor

ABD'de polislerin elektroşokla ölümüne sebep olduğu siyahın ailesine 10 milyon dolar ödenecek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kenti ve polis departmanına açılan davada polisin görevini kötüye kullanmasıyla ilgili bilgilerin gizlendiği iddia edildi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin (ACLU), siyah Amerikalı George Floyd‘un gözaltı sırasında hayatını kaybettiği Minneapolis kentinin yönetimini ve ona bağlı polis departmanını, ‘polis memurlarının yanlış uygulamalarıyla ilgili tutanak ve disiplin cezalarını içeren yüzlerce dosyayı sakladıkları’ gerekçesiyle dava ettiğini duyurdu.

Dava belgesinde Floyd’un öldürülmesinden hüküm giyen eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin‘e karşı da en az 22 şikayetin bulunduğu ve tamamına yakınının polis departmanının kurum içi koçluk sistemi içinde değerlendirilip kapatıldığı öne sürüldü.

Buna ek olarak dava dosyasında Floyd’un öldürülmesine yardım ve yataklık etmekle suçlanan eski polislerden Tou Thao hakkında ise sahtekarlık veya işten kaçmaktan sekiz kez tutanak tutulduğu ifade edildi.

ACLU’nun avukatı Isabella Nascimento, yaptığı açıklamada, “Kentin ve polis departmanının bu eylemleri, gizlilik kültürünü daha da derinleştiriyor ve polisin yaptıklarından sorumlu tutulmayacağına inanan halkın güvensizliğini pekiştiriyor” dedi.

ACLU lawsuit accuses Minneapolis of withholding hundreds of police misconduct files https://t.co/2681rtGgYv pic.twitter.com/nSUKMgSlu7

— The Hill (@thehill) June 3, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!