Aile Destek Ödemesi Hakkında Güncel Bilgiler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Aile Destek Ödemesi Mart Ayı Yatırılma Tarihi Bekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hane gelirine göre ihtiyaç sahibi ailelere verilen aile destek ödemesi için hesaplara yatırılma tarihi bekleniyor. Mart 2024 ödemesi henüz yatırılmadı ancak genellikle ayın ilk 15 gününde gerçekleşiyor.

Aile Destek Ödemesinin Yatırılacağı Tarih Henüz Belli Değil

Aile destek ödemesi Mart ayı ödemelerinin yatacağı tarih henüz belli olmasa da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemeleri geçtiğimiz 19 Şubat’ta hesaplara yatmaya başlamıştı.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları

Başvuran kişinin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olmaması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması,

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!