Avrupa’da bir ilk: İtalya, Sputnik V’nin yerelde üretimi için Rusya’yla anlaşma imzaladı

Avrupa'da bir ilk: İtalya, Sputnik V'nin yerelde üretimi için Rusya'yla anlaşma imzaladı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu (RDIF) ile İtalyan Adienne Pharma&Biotech şirketinin Sputnik V aşısının İtalya’da üretimini öngören bir anlaşma imzaladığı açıklandı. Böylece İtalya, Rus aşısını topraklarında üretecek ilk Avrupa ülkesi oldu.

İtalya-Rusya Ticaret Odası‘nın açıklamasına göre Rus Sputnik V koronavirüs aşısının bir ülkede daha üretilmesi için imzalar atıldı.

Speranza, Italy’s Minister of Health: “I’m open to Sputnik V as long as the checks of the relevant agencies are successful; we’re ready to collaborate with the Russian authorities to strengthen production. Nationalistic barriers make no sense.”
?https://t.co/WRRgjtROU6

— Sputnik V (@sputnikvaccine) March 7, 2021

ADIENNE Pharma & Biotech bünyesindeki Adienne Srl‘nin daha önce Sputnik V’nin yerelde üretimi için stratejik anlaşma imzalanmasını önerdiğini annımsatan İtalya-Rusya Ticaret Odası, “Avrupa’da ilk kez, Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ile ADIENNE Pharma & Biotech arasında Sputnik V aşısının İtalya’da üretimiyle ilgili bir anlaşma imzalandı” ifadelerini kullandı.

‘Yıl sonuna kadar 10 milyon doz üretim öngörülüyor’

İtalya’daki üretimin temmuzda başlamasının planladığını belirten İtalya-Rusya Ticaret Odası, “Bu karar, yeni istihdam yaratma ve aşının üretim sürecini tümüyle kontrol etme imkanı sunacak. Yıl sonuna kadar 10 milyon doz aşı üretilmesi öngörülüyor” dedi.

Anthony Fauci
© AFP 2021
Dr. Fauci’den Rus koronavirüs aşısı Sputnik V ile ilgili olumlu değerlendirme

Dünyanın ilk tescilli koronavirüs aşısı Sputnik V

Dünyanın ilk tescil edilen koronavirüs aşısı olan Sputnik V, Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi‘nde geliştirildi. Uygulandığı kişilerde uzun vadede herhangi bir olumsuz etki oluşturmayan Sputnik V aşısı, iyi çalışılmış ve güvenli olduğu kanıtlanmış bir insan adenovirüs vektör tabanına dayanıyor.

Dünyanın en saygın tıp dergisi The Lancet, faz 3 klinik testlerinin sonuçlarına göre Sputnik V aşısının etkinliğinin yüzde 91.6 olarak teyit edildiği bir makale yayınlamıştı. Makalede Sputnik V aşısının şiddetli Kovid-19’a karşı tam koruma sağladığı vurgulanmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!