BM Genel Sekreteri Guterres’in Kıbrıs Ziyareti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

BM Genel Sekreteri Guterres, KKTC Cumhurbaşkanlığında

Tatar, ocak ayındaki ziyaretinin ardından dün tekrar Kıbrıs’a gelen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs Şahsi Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ı KKTC Cumhurbaşkanlığında kabul etti.

Detaylı Görüşme ve Açıklamalar

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cuellar’a Kıbrıs’taki BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart eşlik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Cuellar ile Kıbrıs konusunda detaylı konuşma fırsatı bulduklarını belirterek şunları ifade etti: “Tekrar müzakerelere başlanacaksa egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüz mutlak surette tanınmalıdır.”

Kıbrıs Türklerinin Talepleri

Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmede Kıbrıs Türklerinin 1960’ta yapılan anlaşmalar ile ortağı olduğu “Kıbrıs Cumhuriyeti”nden 1963’ten itibaren atılma sürecini Cuellar’a aktardığını ve Türk tarafının her anlaşmaya olumlu yaklaştığını vurguladı.

Cuellar’ın Açıklamaları

Cuellar da Kıbrıs’a ikinci kez gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve toplumun çeşitli katmanlarından temsilcilerle görüşerek Kıbrıs meselesini anlamaya çalıştığını söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!