Chainlink Lınk Nedir? Nasıl Alınır? Chainlink Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?

Chainlink Lınk Nedir? Nasıl Alınır? Chainlink Cüzdanı Ne İşe Yarar? Bankadan Satın Alınabilir Mi?
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Chainlink (Lınk) ve Blockhain gerçek- dünya uygulamaları arasında bir link kurarak internetin merkezsiz hale gelmesini hedefleyen uygulamalardır. Chainlink kullanımının avantajları arasında esneklik, güvenilirlik, oldukça fazla aktif kalma süresi yer almaktadır.

Chainlink LINK nedir?

Chainlink (Lınk) Ödeme servisleri ya da Blockhain ağları gibi alt yapıları arasında bağlantı kurulmasını amaçlar. Chainlink (Lınk) akıllı sözleşmeleri gerçek dünyadan verilerle birleştirmeyi amaçlayan merkezi olmayan Bir ağdır. Chainlink (Lınk) sayesinde akıllı sözleşmelerin karşılaştığı bazı temel sorunları ortadan kaldırır. Ethereum 2015 yılında kripto para piyasasına yen bir değer katarak akıllı sözleşmeleri kullanıcıların hizmetine sunmuştur.

Akıllı sözleşmelerin sayesinde Blockhain teknolojisi için çok sayıda kullanım alanı meydana gelmiştir. Chainlink (Lınk) gerçek dünya ile Blockhain arasında çalışan temsilci görevi üstlenmektedir. Kısacası Chainlink (Lınk) dünyadaki verileri alıp Blockhain’e entegre etme görevi üstlenir. Bu veriler akıllı sözleşmelerde yer alır. Chainlink (Lınk) akıllı kontratlara, harici veri bağlantısı sağlayan merkezi olmayan uzman ağ olarak geliştirilmiştir. Bu sayede veriler blok zincirde yer almayan veriler güvenli ve doğrulanabilir akıllı sözleşmeler ile ilişkilendirilir.

​​​​​​Merkezi olmayan Chainlink (Lınk) uzman ağı ile birbiriyle doğrudan bağlantısı olmayan platformlar, blok zincirleri veya ödeme sistemlerini birbirini bağlar. Veri sağlayıcıları ile ödeme platformları veya Ethereum blok zincir ile başka bir kripto para arasında köprü görevi görür.

Bir kullanıcı ya da kuruluş, zincirde olmayan bir verinin blok zincirine aktarılmasını bir kontrat aracılığıyla talebini Chainlink ağına iletir. Chainlink ağında, öncelikle zincirin dışındaki veriyi zincire aktaracak düğüm seçilir. Ağdaki düğümler zincir dışındaki veriyi alarak akıllı sözleşmeler aracılığı ile blok zincirine aktarma işlemi için teklifte bulunur. En uygun teklifi veren düğüm zincir dışındaki veriyi alır ve blok zincirine aktarır.

Blockhain Nedir?

Blockhain, herhangi merkez ya da otoriteye ihtiyaç duymadan verilerin bir ağ üzerinde saklandığı kayıt teknolojisine Blockhain ya da blok zinciri denir. İlk kripto para birimi Bitcoin ile aktifleşen Blockhain, eski verilerde düzenleme olanağı sağlamaz.

Nasıl alınır?

Chainlink (Lınk) alinabilmesi için öncelikle platform üzerinden gerçek para birimleri karşılığı satın alma gerçekleşir. Link alım satımı için birçok platform mevcuttur. Size uygun gelen platformu seçtikten sonra platforma giriş yapılır. Paltforma giriş yapılırken adres çubuğunda sitenin SSL sertifikasının ve yeşil renkte yazılmasının olup olmadığına dikkat edilir. Paltforma giriş yapıldıktan sonra hesap bölümünden size ait bilgiler doldurulur. Hesapta herhangi kripto para bulunmuyor ise para yatırma bölümünden işlem yapılır.
Adınıza kayıtlı bireysel ve vadesiz TRY hesapları üzerinden transfer gerçekleştirilir.
Daha sonra kolay “alış-satış” sekmesine geçilir.

Daha sonra “Link al” butonuna tıklanılıp istediğiniz tutarda link alma talebi oluşturulur.

Chainlink Cüzdanı Ne İşe Yarar?

Chainlink cüzdanı sahip olduğunuz Chainlink (Lınk) değerlerini depolayan bir cüzdan görevi üstlenmez. Chainlink cüzdanları Chainlink bakiyenizi gösterir ve bakiyelerinizi blok zincir sistemi ile diğer Chainlink (Lınk) cüzdanlarına transfer edebilmenizi sağlar. Her chainlink cüzdanının bir adresi bulunmaktadır. Bu adres kod 26-35 karakterlik rakam ve harflerden oluşmalıdır. Sahip olunan chainlink cüzdanından başka bir chainlink cüzdanına Chainlink (Lınk) gönderme işlemi için cüzdanınızın özel anahtar kodunu kullanmanız gerekmektedir.
Chainlink (Lınk) cüzdanı ile bakiyenizde Chainlink (Lınk) miktarını reel para (Türk lirası, Dolar, Euro vb.) birimlerine dönüştürme imkanınız yoktur. Chainlink (Lınk) cüzdanları üç şekilde bulunmaktadır. Bunlar;

Masaüstü: Bilgisayarınıza indirerek kullanabileceğiniz bir cüzdan programıdır. Cüzdanınıza ait genel ve özel bilgiler bilgisayarın hafızasına kayıt edilir. Aktif Chainlink (Lınk) transferi yapacak ve küçük miktar bulmxuuracak kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Paper (Kağıt Cüzdanı): Cüzdanlarınızın genel anahtar ve özel anahtar kodunun yazılı olduğu kağıtlardır. İnternet bağlantısı olmadığı için internet üzerinden gelebilecek saldırılara karşı ne güvenli cüzdandır.

Web (Online): Web Chainlink (Lınk) cüzdanları, cüzdan hizmeti sağlayan şirketler tarafından sahip olunan Chainlink (Lınk) bakiyelerinin korunduğu cüzdan şeklidir. Web Chainlink (Lınk) cüzdanı hizmeti veren şirketlerin güvenilir olmasına oldukça fazla dikkat edilmelidir.

 

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!