Football Manager’a kadınlar ligi geliyor: Adet döngüsü ile hamilelik de oyuna dahil edilecek

Football Manager'a kadınlar ligi geliyor: Adet döngüsü ile hamilelik de oyuna dahil edilecek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Efsanevi menajerlik oyunu Football Manager’ın kurucu şirketi Sports Interactive, maliyetli olmasına rağmen oyunun içine kadınlar ligini dahil edeceğini duyurdu.

İngiliz Paul ve Oliver Collyer kardeşlerin kurduğu oyun şirketi Sports Interactive, ‘yapılması gereken en doğru şey’in bu olduğunu açılayarak Football Manager (FM) oyununa kadınlar liginin dahil etmek için kolları sıvadı.

NTV’nin aktardığına göre, Championship Manager ve Football Manager gibi futbolsever oyuncuların ilgiyle takip ettiği oyunların kurucusu olan şirket, yaptığı açıklamada simülasyon video oyununa bu eklemenin yapılması gerektiğini belirterek “Yapılacak en doğru iş” bu dedi. 

Kadınlar liginin oyuna dahil edilmesinin milyon dolarlarca maliyeti olacağını ön gören şirket çalışmalara başladığını ve mümkün olan en kısa süre içerisinde Football Manager’a dahil edileceğini duyurdu.

Our commitment to the multi-year project to include the women’s game into our series. https://t.co/N4GQkVsLuX

— Football Manager (@FootballManager) July 22, 2021

‘Çözümün bir parçası olmak istiyoruz’

Sports Interactive stüdyo direktörü Miles Jacobson, alınan kararla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında futbol dünyasında kadınlr için bir cam tavan olduğunu saklamanın gerçekçi olmadığını belirterek ücret eşitsizliği ve itibar eşitsizliğine neden olan bu engelin kaldırılması için bir adım attıklarını ifade etti.

“Herkesin eşitliğine inanıyor ve çözümün bir parçası olmak istiyoruz” diyen Jacobson, kadın futbolunu erkek futboluyla eşitleyen sürecin bir parçası olmak istediklerini belirtti.

Nasıl eklenecek?

Bir süredir veri tabanı için çalışmaların yapıldığını açıklayan Jacobson, kadınlar liginin oyunun veri tabanına dahil edilmesinin ve animasyonlarının yapımasının uzun sürebileceğini ifade etti.

Sisteme transfer süreçleri, ücret yapıları ve hatta adet döngüsü ile hamileliğin de dahil edilecek.

Hangi FM serisinde ligin kullanıcılara sunulacağını henüz belirtmeyen Jacobson, oyuncuların hem kadınlar hem erkekler liginde menajerlik oynayabileceğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!