İsrail’in Gazze’deki Hastane Yakınlarına Yaptığı Saldırıda 11 Kişi Hayatını Kaybetti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Gazze Şeridi’nde Yaşanan Acı Olay

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kentinde, BAE Doğum Hastanesi’nin yakınlarına düzenlediği saldırı sonucunda 2’si sağlık personeli olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda ayrıca 50 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığından Açıklama

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu, Refah’ın extrabet Tel es-Sultan Mahallesi’nde bulunan hastanenin kapısına yakın yerlerde yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda ilk yardım görevlisi Abdulfettah Ebu Meri ve hemşire Salim Cuma Şerab da dahil olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

İsrail’in Hedefi Sağlık Çalışanları mı?

Gazze’deki extrabet giriş Sağlık Bakanlığı, İsrail’i, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yapılan saldırılarda ambulanslar, hastaneler ve sağlık çalışanlarını kasıtlı olarak hedef aldığı suçlamasıyla karşı karşıya bırakıyor. Bu saldırılarda birçok sağlık personelinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtiliyor.

Sonuç Olarak

Refah kenti, İsrail’in “güvenli olduğu” iddiasıyla halkı zorla extrabet twitter güneye sürmesi sonrasında Gazze’deki en kalabalık kent haline gelmiş durumda. İsrail’in Gazze’deki hastane yakınlarına düzenlediği saldırı, bölgedeki insanların yaşadığı acı gerçeği bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!