İstanbul’da Kentsel Dönüşüm için Yardım Paketi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cumhurbaşkanı Kararı İle Yürürlüğe Girdi

İstanbul’da yürütülecek kentsel dönüşüm uygulamalarında yapım için yardım verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerini desteklemeyi amaçlıyor.

Yardım Usul ve Esasları Belirlendi

Karara göre, riskli yapının bulunduğu parsellerde yapılacak yeni yapılar için hibe, kredi ve tahliye desteği sağlanacak. Yapım için yardımdan faydalanacak kişilere belirli şartlar altında hibe ve kredi desteği verilecek.

Hak Sahiplerine Sunulan Destekler

Hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve kredi, bir işyeri için 350 bin liraya kadar hibe ve kredi verilebilecek. Ayrıca bağımsız bölümde ikamet eden/kullanan maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine tahliye desteği sağlanacak.

Ödeme ve Geri Ödeme Koşulları

Ödemeler, belirli aşamalarda ve taksitler halinde yapılacak. Kredi geri ödemeleri, belirli koşullar altında gerçekleştirilecek ve güncelleme oranlarına göre yeniden hesaplanacak.

Bakanlık Yetkileri ve İzleme

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, yapım için yardıma ilişkin diğer hususları belirleme yetkisine sahip olacak. Kentsel dönüşüm uygulamalarında hak sahiplerine verilecek yardımların takibi ve izlenmesi bakanlık tarafından gerçekleştirilecek.

Bakan Özhaseki’den Açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un kentsel dönüşümü için başlatılan destek paketinin yürürlüğe girmesinin ardından yaptığı açıklamada, projenin hızlanacağını ve vatandaşlara destek olacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Özhaseki, İstanbul’a ve vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!