Kanada’daki British Columbia Üniversitesi’nden Alzheimer Araştırması

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Alzheimer Farelerde Yayılabilir

Kanada’daki British Columbia Üniversitesi’nden araştırmacılar, Alzheimer hastalığı olan donörlerin kemik iliğinden nakledilen farelerin incelenmesi sonucunda Alzheimer’ın farelerde yayılabileceğini açıkladı.

Araştırma Sonuçlarına Göre

Bu tip Alzheimer, ailelerden geçen tek bir genetik mutasyondan kaynaklanıyor. Alzheimer’ın bu formuna sahip hastalar, plaklara dönüşebilen ve beyni bozabilen amiloid öncü protein (APP) geninin hatalı bir versiyonunu taşıyorlar. Çalışma, bu sürecin merkezi sinir sisteminin dışında başladığını ve daha sonra beyne giderek Alzheimer hastalığına bağlı bilişsel gerilemeye neden olduğunu gösterdi.

Çağrı: Alzheimer İçin Tarama Yapılmalı

Araştırmanın yazarları, hastalığın yayılmasını önlemek için kan, doku ve organ bağışçılarının Alzheimer açısından taranması çağrısında bulundu. İnsanlarda da aynı etkinin olup olmadığını görmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirttiler.

Kıdemli çalışma yazarı Dr. Wilfred Jefferies, “Alzheimer’ın, beynin dışında ifade edilen amiloidlerin merkezi sinir sistemi patolojisine katkıda bulunduğu sistemik bir hastalık olduğunu destekliyoruz.” dedi.

Önemli Uyarı

Alzheimer hastalığının organ veya kemik iliği bağışıyla bağlantısı kurulup kurulmadığının şimdiye kadar belirlenmediğine dikkat çekildi. Yeni çalışma perşembe günü Kök Hücre Raporları dergisinde yayınlandı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!