Kemalpaşa Lojistik Merkezi İncelemeleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bakan Uraloğlu’nun Açıklamaları

İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nde incelemelerde bulunan Uraloğlu, Türkiye’nin stratejik konumuyla ilgili önemli bilgiler verdi. Bu merkezin 67 ülkeye ulaşarak 1,4 milyar insanın yaşadığı ve 8,6 trilyon dolar ticaret hacmine erişebildiğini vurguladı.

Demir Yolları ve Lojistik Merkezlerin Önemi

Uraloğlu, demir yollarının gelişmesine ve lojistik merkezlerin yapımına verdikleri önemden bahsederek, hedeflerinin kara yollarındaki yük taşımacılığı payını düşürmek ve demir yolu taşımacılığını artırmak olduğunu belirtti.

Gelecek Projeler ve Hedefler

Uraloğlu, 2053 yılına kadar ülkedeki lojistik merkez sayısını 13’ten 26’ya çıkarmayı planladıklarını ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca, Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin genişleme alanları ve faaliyete geçiş süreci hakkında bilgi verdi.

İzmir’in Liman Kenti Kimliği

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hamza Dağ da, İzmir’in jeopolitik konumunu ekonomik güce dönüştürmek için taşımacılık sektöründe yapılacak çalışmaların önemine değindi. Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin İzmir’in liman kenti kimliğini ve ticari mirasını ileriye taşıyacağını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!