Meclis Genel Kurulu Bu Hafta Enerji Düzenlemesi İçin Toplanacak

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Yenilenebilir Enerji Santrallerine Deniz ve Göl Alanları Onayı

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta enerji düzenlemesi için mesai yapılacak. Teklife göre, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek. İçme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri ise kapsam dışı tutulacak.

LNG İhracatı İçin Önemli Adımlar Atılıyor

Gelecek teklifle LNG ihracatının önü açılıyor. Yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek. Enerji verimliliğini artırmaya yönelik projelere maddi destek sağlanacak. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetleri taleplerinin kesintisiz karşılanabilmesi için düzenleme yapılacak.

Sağlık Alanında Önemli Değişiklikler

Sözleşmeli sağlık personeli sayısı 36 bine çıkarılacak. Enerji teklifinin yasalaştırılmasının ardından Genel Kurul’da sağlık teklifinin görüşmelerine geçilecek. Bu teklife göre diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek. Acil tıp ana dal uzmanları yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları da sosyal pediatri yan dal uzmanlığı yapabilecek. Yan dal uzmanlığını teşvik etmek için tavan ücretler artırılacak. Normal doğumun özendirilmesi için ebelerin görev tanımı güncellenecek. Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

Komisyon Gündemleri

Bu hafta Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına sunulan turist rehberliği ve seyahat acentelerine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak. Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu da toplanacak.

Grup Toplantıları Yapılacak

Meclis’te salı ve çarşamba günleri siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!