NATO’nun Rusya’nın ‘hasım ülkeler’ listesine gösterdiği tepkiye Rus Dışişleri’nden yanıt

NATO’nun Rusya’nın 'hasım ülkeler' listesine gösterdiği tepkiye Rus Dışişleri’nden yanıt
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO’nun bugünkü toplantısından sonra yayınlanan sonuç bildirisindeki maddelerden birinde Rusya’nın ‘hasım ülkeler’ listesi ile ilgili tepkisini değerlendirdi.

Telegram kanalından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Zaharova, bugün Brüksel’de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nin sonucunda yayınlanan bildirinin bir maddesinde Rusya’ya hasım ülkeler listesinden ABD ve Çekya’yı çıkarması çağrısını değerlendirdi.

“Sonuç bildirisi: Zirvenin ardından NATO liderleri Rusya’ya Çekya ve ABD’yi hasım ülkeler listesinden çıkarma çağrısında bulundu” diye başlayan Zaharova, şöyle devam etti:

Putin NBC Röportaj
© Sputnik
Putin: ABD’nin diğer ülkelere müdahale etmemesi mümkün değil

“Acaba doğru mu anladım, NATO bu şekilde bizimle dost olmak istediğini mi dile getiriyor? Mantık açıktır, kendilerini hasım ülkeler listesinden çıkarılmasını istediklerine göre, dost olarak görülmek istiyorlar.”

NATO ülkelerini istediklerini netleştirmeye çağıran Zaharova, “O halde (İngiltere’de eski bir çift taraflı ajanın zehirlenmesi olayının Londra’ya göre şüphelileri olan ve şimdi de Çekya’da mühimmat deposunda meydana gelen patlama olayına karışmakla suçlanan) ‘Petrov ve Boşirov’ hikayeleri uydurup onlara istinaden yaptırım uygulamayı bırakırsınız, ya da listelerde hasım olarak göründüğünüze şaşırmamalısınız” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta Rusya hükümeti, diğer ülkelerin Moskova’ya yönelik tutumlarını dikkate alınarak hazırlanan hasım ülkeler listesini onaylanmış, listede sadece ABD ile Çekya yer almıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!