ÖSYM, ALES Sonuçlarını ve Soru-Cevap Kağıtlarını Açıkladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ALES Sonuçları Öğrenme

Akademik kariyer hedeflerine bir adım daha yaklaşmak isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM, ALES sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesi ya da mobil uygulamaları üzerinden öğrenebilecekler. Belirtilen adresler aracılığıyla sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ALES Soru ve Cevap Kağıtları Erişime Açıldı

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) adaylarının cevap kağıtlarının görüntüleri ile soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinde 10 gün boyunca erişime açıldı. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü ve doğru cevapları inceleyebilecekler. Ayrıca her soru için soru kökünü, cevap seçeneklerini ve adayın verdiği cevabı detaylı bir şekilde görüntüleyebilecekler.

Bu uygulama, adayları bilgilendirme amacıyla hazırlanmış olup her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınacaktır. ÖSYM, adaylara ve kamuoyuna açıklamayı saygıyla duyurdu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!