Rusya Savunma Bakanlığı: Karadeniz Filosu’ndaki savaş gemileri, Kırım’daki tatbikatların ardından üslerine döndü

Rusya Savunma Bakanlığı: Karadeniz Filosu'ndaki savaş gemileri, Kırım'daki tatbikatların ardından üslerine döndü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım açıklarında düzenlenen tatbikatlara katılan Karadeniz Filosu’ndaki 20’den fazla savaş gemisinin üslerine döndüğünü duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Karadeniz Filosu’na ait 20’den fazla savaş gemisi, Güney Asker Bölgesi ve Hava İndirme Kuvvetleri birliklerinin Kırım’daki Opuk poligonunda yaptığı ve dün sona eren tatbikatların ardından daimi konuşlanma noktalarına döndü” ifadeleri kullanıldı.

Simferopol‘deki demiryolu yükleme istasyonunda, Novorossiysk‘ten gelen  hava indirme birliklerinin askerlerinin askeri teçhizat ve silahları trene yükleyerek daimi konuşlanma noktasına doğru yola çıktığını belirten bakanlık, Hava İndirme Kuvvetleri birliklerinin, daimi konuşlanma noktalarına intikalinin yaklaşık 40 askeri tren ve 30’dan fazla askeri kargo uçağının katılımıyla gerçekleştirileceğini vurguladı.

Ne olmuştu?

Sergey Şoygu
© Sputnik / Павел Львов
Şoygu’dan orduya emir: NATO Defender Europe tatbikatındaki olası olumsuz gelişmelere derhal müdahale etmeye hazır olun

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu‘nun talimatı doğrultusunda ani denetim faaliyetlerinde yer alan Güney Askeri Birimi ve Hava İndirme Kuvvetleri güçlerinin bu sabah daimi üs noktalarına dönmeye başladığı açıklanmıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus askerlerin Rusya sınırları içinde yaptığı intikallerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasında planlanan görüşmeyle bir ilgisi olmadığını söylemişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya ordusunun Kırım’da yapılan tatbikata 10 binden fazla asker, 40 savaş gemisi ve 20 destek gemisiyle katıldığını belirtmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus ordusunun Ukrayna sınırında yaptığı tatbikatların saldırganlık tezahürü olarak görülmemesini, tatbikattaki faaliyetlerin kimseyi tehdit etmediğini vurgulamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!