SpaceX, NRO ile 1,8 Milyar Dolarlık Casus Uydu Anlaşması Yaptı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

SpaceX, ABD’nin Casus Uydu Ağına Önemli Katkı Sağlayacak

Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in, Ulusal Keşif Bürosu (NRO) ile 1,8 milyar dolarlık bir sözleşme imzalayarak casus uydu ağı kurduğu ortaya çıktı. Bu anlaşma, ABD’nin istihbarat kabiliyetini önemli ölçüde artıracak.

Starshield Birimi Tarafından Yürütülen Program

Reuters’a konuşan kaynaklar, SpaceX’in Starshield birimi tarafından yürütülen programın başarılı olması durumunda ABD’nin dünya çapındaki potansiyel hedefleri hızlı bir şekilde tespit edebileceğini belirttiler. Ağ sayesinde elde edilen veriler, ABD istihbaratı ve askeri yetkilileriyle paylaşılabilecek.

“Artık Kimse Saklanamayacak”

Kaynaklardan biri, sistemin potansiyel kapasitesi hakkında “Artık kimse saklanamayacak” değerlendirmesinde bulundu. NRO, SpaceX’in bu misyona katılımı konusunda yorum yapmayı reddederek, dünyanın en yetenekli ve dayanıklı uzay tabanlı istihbarat, gözetleme ve keşif sistemini geliştirdiğini söyledi.

Gelecekteki Uygulama ve Katılımcılar

Yeni uydu ağının ne zaman aktif hale geleceği henüz bilinmiyor. Anlaşmanın sağlandığı NRO’da ABD Uzay Kuvvetleri ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) çalışanlarının bulunduğu belirtiliyor. NRO, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve diğer istihbarat teşkilatları için uydu görüntüleri sağlama görevini üstleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!