TCMB Para Politikası Toplantısından Sonuçlar

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Politika Faizi Yüzde 45 Düzeyinde Sabit Kaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantı sonucunda politika faizinin 8 aylık artış döngüsünün ardından yüzde 45 düzeyinde sabit kalmasına karar verildi.

Enflasyon ve Ekonomik Durum Değerlendirmesi

Bankanın faiz oranına ilişkin basın duyurusunda, Ocak ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin yılın ilk ayına özgü zamana-bağlı fiyat ve ücret güncellemeleri sonucunda yükseldiği belirtildi. Manşet enflasyon sınırlı bir artış gösterirken, yakın döneme ilişkin göstergeler yurt içi talepteki dengelenmenin devam ettiğine işaret etti.

Para Politikasındaki Kararlı Duruş

Para Politikası Kurulu, politika faizinin mevcut seviyesinin aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sürdürüleceğini değerlendirdi. Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır.

Likidite ve Finansal Koşulların İzlenmesi

Kurul, likidite gelişmelerinin yakından takip edilerek sterilizasyon araçlarının etkin şekilde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, parasal sıkılığı desteklemek amacıyla parasal ve finansal koşulların enflasyonun ana eğilimini geriletecek şekilde belirleneceği vurgulandı.

TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!