Türkiye’de Bursluluk Sınavı Başvuruları Başlıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bursluluk Sınavı Başvurusunun Tarihi ve Süreci

Türkiye’de her yıl düzenlenen Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ile öğrenciler burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanıyor. Bu yılki bursluluk sınavı başvuruları 13 Şubat Salı günü başlayacak. Burs almak isteyen öğrenciler, başvuru sürecinde kayıtlarını gerçekleştirerek, onaylatmaları gerekiyor.

Bursluluk Sınavı Başvurusu Ne Zaman?

Bursluluk sınavı başvuruları 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarası ile eğitim ataşeliği veya eğitim müşavirliği üzerinden başvuru yapabilecek. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

Bursluluk Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bursluluk sınavı başvurusu www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek.

Bursluluk Sınavı Tarihi ve Detayları

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00’da merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.

Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024″te yer alacak.

Bursluluk Sınavı Hakkında Bilgiler

Sınava katılacak öğrencilere, ilgili sınıf düzeyine göre 80 veya 100 soru sorulacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilere 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!