Yozgatlı Genç Sporcu Rabia Karadaş, Kung Fu’da Avrupa Şampiyonu Oldu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Köyde Kung Fu ile Tanışan Genç Sporcu

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Melikli köyünde yaşayan 16 yaşındaki milli sporcu Rabia Karadaş, beden eğitimi öğretmeni eski milli sporcu Tayfun Öztürk’ün köylerine atanmasıyla kung fu sporuyla tanıştı. Öğretmeninin köydeki eski okulun sınıflarını birleştirerek oluşturduğu spor salonunda antrenmanlara başlayan Karadaş, 2 yıl sonra katıldığı Wushu Kung Fu Türkiye Turnuvası’nda 3’üncü oldu.

Başarılarının Listesi

Karadaş, Wushu Kung Fu Şampiyonaları’nda 2022 ve 2023’te okullararası, Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonlukları bulunmaktadır. Ayrıca kick boksta Türkiye ve dünya kupası şampiyonluğu ile Avrupa üçüncülüğü elde etti. Son olarak 14-17 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazandı.

Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Karadaş, gelecekte kick boks branşında dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini belirtti. Aynı zamanda köyünde ailesine yardımcı olan Karadaş, antrenmanlarına da devam etmektedir. Sabahları ailesine yardım eden genç sporcu, antrenmanlarını köylerindeki spor salonunda ve ilçedeki spor salonunda gerçekleştirmektedir. Hedefi uluslararası arenalarda ülkesini en iyi şekilde temsil etmek ve başarılarıyla bayrağını göndere çektirmektir.

Köy Okulunda Yetişen Şampiyonlar

Kung fu milli takım antrenörü ve Melikli İmam Hatip Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Tayfun Öztürk, Karadaş’ın spora olan ilgisini ve başarılarını anlattı. Öztürk, Karadaş’ın yanı sıra diğer öğrencilerinden de 3 Türkiye şampiyonu yetiştirdiklerini ve toplamda 7 şampiyon sporcu ve birçok derecesi olduğunu ifade etti. Öztürk, Karadaş’ın yetenekli bir sporcu olduğunu vurgulayarak, gelecekte dünya şampiyonu olmasını umduklarını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!