Almanya Vatandaşlık Testine İsrail ve Holokost Soruları Eklendi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Almanya’da Vatandaşlık Testleri Güncellendi

Almanya’da vatandaşlığa geçişlerde yapılan testte, İsrail, Holokost ve Yahudilikle ilgili soruların da yer alacağı bildirildi. Almanya İçişleri Bakanlığı, vatandaşlık testinde yer alabilecek soru listesini güncelledi.

Yahudi Düşmanlarının Alman Vatandaşlığına Geçişini Engellemeyi Hedefliyor

Yeni sorular arasında, Yahudi ibadethanelerine denildiği, İsrail devletinin ne zaman kurulduğu, Almanya’nın İsrail’e karşı özel sorumluluğunun sebebi ve Holokost’u inkar edenlerin ülkede ne kadar ceza alacağı gibi konular bulunuyor. Bakanlık, bu soruları zorunlu hale getirerek Yahudi düşmanlarının Alman vatandaşlığına geçişini engellemeyi planlıyor.

Değerlerimizi Paylaşmayanlar Alman Pasaportu Alamaz

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, “Değerlerimizi paylaşmayan hiç kimse Alman pasaportu alamaz” diyerek yenilenmiş soru listesini önemli bir adım olarak gördüğünü vurguladı. Faeser, antisemitizm ve ırkçılığın Alman vatandaşlığına geçişte engel teşkil ettiğini belirtti.

Almanya’nın Özel Sorumluluğu

Faeser, Almanya’nın Holokost’tan dolayı İsrail’i ve Yahudileri koruma konusunda özel bir sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, bu sorumluluğun ülkenin kimliğinin bir parçası olduğunu ifade etti. Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerin, bu sorumluluğu bilmesi ve kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!