Almanya’da Esrarın Sınırlı Şekilde Yasallaşması Yürürlüğe Girecek

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Almanya’da Federal Eyaletler Meclisi’nden Geçen Esrar Yasası

Almanya’da Federal Eyalet Temsilciler Meclisi’nden (Bundesrat) geçen esrar yasası, Federal Meclis’te (Bundestag) daha önce kabul edilmişti.

Yasal Düzenlemeye Karşı Gelen Eyalet Temsilcileri

Bazı eyalet temsilcileri esrar yasasına karşı çıkarak uyarılarda bulundu. Saksonya-Anhalt Eyaleti Başbakanı Reiner Haseloff, yasanın trafik kazaları ve kanser hastalıklarının artmasına neden olacağını belirtti.

Yasa Tasarısında Neler Var?

1 Nisan’da yürürlüğe girecek yasa ile esrar belirli koşullar altında sınırlı şekilde yasallaşacak. 18 yaşından büyüklerin 25 grama kadar esrar taşıması, evde 50 grama kadar bulundurması ve kişisel tüketim için 3 bitki yetiştirmesine izin verilecek.

Yasa Kapsamında Alınacak Önlemler

Esrar ve bitkiler kilitlenebilir dolap veya odalarda muhafaza edilecek. “Kenevir yetiştirme kulüpleri” adı verilen dernekler kenevir yetiştirebilecek ve üyelerine esrar tedarik edebilecek. Ayrıca çocukların korunması amacıyla esrar kullanımına sınırlamalar getirilecek.

Yasal Düzenleme ve Eleştiriler

Alman hükümeti yasa ile karaborsayı azaltmayı ve gençleri korumayı hedeflerken muhalefet partileri ve uzmanlar yasa tasarısına tepki gösteriyor. Eleştiriler arasında sağlık sisteminin yükünün artması, gençlerin beyin gelişimine zarar vermesi ve bürokrasinin artması gibi konular bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!