DR. LEYLA ARVAS,  BADEM GÖZ ESTETİĞİ İLE BİR GÜNDE DEĞİŞİMİ ANLATIYOR!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Badem göz görüntüsü özellikle son zamanların en trend estetik görüntülerinden. Hal böyle olunca da badem göz estetiği de en fazla tercih edilen estetik operasyonlar arasında çoktan yerini aldı. Hafif çekik bir göz yapısına doğuştan sahip olmasanız da uzman bir estetik hekimin kısa süreli ve konforlu cerrahi bir dokunuşuyla bir günde istediğiniz görüntüye sahip olabilirsiniz.

Bugüne dek defalarca kez badem göz estetiği gerçekleştiren ve aldığı başarılı sonuçlar ile birçok hastayı gülümseten Op. Dr. Leyla Arvas’a badem göz estetiği ile ilgili merak edebileceğiniz soruları yönelttik.

Siz de daha çekici bakışlara sahip olmak istiyorsanız ve nereden başlasam diye düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre!

 

Badem göz nedir? Badem göz ameliyatını kimler tercih etmelidir?

Op. Dr. Leyla Arvas: “Bildiğiniz gibi estetik görüntüyü sağlayabilme de bazı oranlar var. Bu oranlar sağlandığında bize görüntüde ideal olanı veriyor. İdeal göz yapısına bakacak olursak, göz anatomisi dahilinde, dış kantus olarak isimlendirilen gözün eliptik kıvrımının en dışındaki bölgenin, iç kantus olarak adlandırılan ve gözün eliptik kıvrımının en iç noktasında bulunan bölgeden 2 mm yukarısında olması gerekir. Bu 2 mm oranındaki fark, gözde yukarı doğru hafif bir çekiklik görüntüsü verir. Badem göz olarak tarif edilen bu görünüm, kişiye daha genç ve çekici bir ifade kazandırır.

Bazı kişilerde, genetik olarak iki bölge arasında bir yükseklik farkı bulunmayabilir ve iki bölge aynı hizada olabilir. Bazı kişilerde de yaşın ilerlemesiyle birlikte hiza terse dönebilir ve bu durum belirgin kaz ayaklarının da oluşumuna neden olarak yaşlılık belirtisi halini alabilir. İşte bu ve benzeri durumlarda badem göz estetiği ile kişinin göz bölgesine ufak bir müdahalede bulunuyor ve kişiye daha genç ve çekici bir görünüm kazandırıyoruz.

Kimler badem göz ameliyatı olmalı diye sorarsanız, bunu bir gereklilik gibi sunmak doğru olmaz ancak badem göz estetiği daha genç bir görüntü kazanmak isteyen, küçük gözlere sahip ve bakışları baygın kişiler tarafından sıklıkla tercih edildiğini söyleyebilirim.

Badem göz estetiği nedir? Badem göz estetiği nasıl yapılır?

Op. Dr. Leyla Arvas: Badem göz estetiği, gözlerin daha güzel ve kişinin daha genç görünmesini sağlamaya yönelik uygulanan cerrahi bir operasyondur. Bu operasyon ile kişinin göz çevresindeki ve göz kapağındaki sarkmalar kısmi şekilde giderilir. Ameliyat esnasında gözlere zarar verebilecek herhangi bir durum yaşanmaz.

Badem göz estetiği ile ilgili gelen soruların çoğunun ve endişeli yaklaşımların altında çoğu zaman bu işlemin büyük bir ameliyat olduğu yanılgısı yatıyor. Badem göz estetiği için büyük bir ameliyat olduğu düşüncesi doğru değildir çünkü bu operasyon, ortalama yarım saat ile 1 saat arasında süren bu operasyon, etkilerini hemen gösteren, hasta açısından da konforlu bir işlemdir.

Badem göz estetiğinde öncelikle göz çevresine lokal anestezi uygulanarak göz çevresinin uyuşması için belli bir süre beklenir. Bölge uyuştuktan sonra gözün dış köşesine küçük bir kesi atılır. İşlemi gerçekleştirmede özel olarak üretilen cerrahi iplerin kullanılarak kişinin gözleri hafif yukarı doğru gerdirilerek çekilir. Askı olarak da adlandırdığımız bu aşamadan sonra sabitlemeyi gerçekleştirmek için ise kemik zarından yardım alınır. Bu aşamanın gerçekleşmesi ile birlikte operasyonun önemli bir kısmı da tamamlanmış olur. Son olarak ise gözlerin şeklinin istenilene ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir ve kesi atılan kısım dikişlenerek kapatılır. Dikiş atmada estetik dikişler kullanılır ve bu sayede herhangi bir iz kalmaz.”

 

Badem göz estetiği öncesinde neler yapılmalıdır?

Op. Dr. Leyla Arvas: Badem göz estetiği öncesinde yapılması gerekenler aslında alınacak anestezinin türüne göre değişiyor. Lokal anestezi altında bu işlemi gerçekleştireceksek eğer, hastanın işlem öncesinde ekstra bir şey yapmasına gerek yok. Ancak bazı hastalarımızda sağlık durumlarının da uygun olması şartıyla genel anestezi uygulayabiliyoruz. Eğer genel anestezi altında işlem gerçekleştireceksek, hastanın en az 8 saat önceden yemek yemeyi bırakmasını istiyoruz. İlaveten, uygulanacak yöntem ya da teknik fark etmeksizin eğer varsa kronik hastalıklarla ve düzenli kullanılması gereken ilaçlarla ilgili işlemi gerçekleştirecek doktorun mutlaka bilgilendirilmesi, kan sulandırıcı kullanımı varsa ilgili doktorun kontrolünde ilacın kullanımına ara verilmesi gerekiyor.

 

Badem göz estetiği sonrasında süreç nasıl ilerler?

Op. Dr. Leyla Arvas: Badem göz estetiği olduktan hemen sonra kişinin rutin hayatına dönmesini engelleyici bir durum bulunmuyor. Dolayısıyla bu operasyonun hastaneye yatmak gibi gereklilikleri yok. Sadece genel anestezi kullanıldıysa anestezi etkisi geçene kadar kişinin hastanede kalması gerekebilir. Bunun haricinde operasyon biter bitmez herhangi bir sıkıntı yaşanmadan hastaneden çıkılabilir.

Operasyon sonrası günlük hayata hemen dönülebileceğini söyledik. Burada ekstra olarak belirtmek isterim ki bazı hastalarda operasyon esnasında kesi atıldığı ve göz çevresine de askılama uygulandığı için hafif şişlikler gözlemlenebilir. Böyle bir durumda 2- 3 gün kadar evde istirahat yapılmasını öneriyoruz. Şişlik ve oluşabilecek hafif morluk, ödemler için sürekli buz kompres uygulaması iyileşme sürecinde oldukça etkili. Eğer ödem fazlaysa bol su tüketimini, tuzlu ve ödem attırıcı gıdalardan uzak durulmasını, alkol kullanılmamasını tavsiye ediyoruz. Ayrıyeten hafif tempolu yürüyüşler de vücuttan ödemin atılmasını kolaylaştıracağından iyileşme sürecine katkısı olacaktır. Birkaç gün kadar mecbur kalınmadıkça güneşe çıkılmaması gerek. Eğer çıkılması zorunlu ise da doktorun kontrolü dahilinde yüksek faktörlü güneş koruyucuların kullanılması şart. Operasyon sonrasında kontrol tarihleri kesinlikle kaçırılmamalı ve vaktiyle yaptırılmalı.

Bir de kadın hastalarım badem göz estetiği operasyonu sonrasında ne zaman makyaj yapılabilir diye çok fazla soruyorlar. O yüzden operasyon sonrası için bu konuya da değinmek istiyorum. Kesi alanı dışındaki bölgelere istenildiği gibi makyaj yapılabilir ancak kesinin olduğu bölgeye makyaj uygulamak için en az 1 hafta- 10 gün kadar beklenilmesini öneriyorum.

 

Badem göz estetiği sonuçları kalıcı mıdır? Tekrar ameliyat olmak gerekir mi?


Op. Dr. Leyla Arvas: Badem göz estetiğinde sonuçlar ne yazık ki ömürlük değildir. Ancak bahsettiğimiz kesi atılarak uygulanan teknik, en kalıcı ve en çok önerdiğimiz uygulamadır. Kişiden kişiye kalıcılık süresi değişmekle beraber, etkiler ortalama 3 yıl kadar gözlemlenebilir. Daha sonra yaşın ilerlemesi, kişinin cildindeki elastikiyet oranına da bağlı olarak yavaş yavaş etkisini kaybeder. Dolayısıyla diğer birçok estetik işlemde olduğu gibi kişiye yapılan dokunuşların zaman içerisinde yenilenmesi gerekebilir.

 

Siz de badem göz estetiği yaptırarak daha genç, dinamik bir görünüme ve çekici bakışlara sahip olmaya karar verdiyseniz, badem göz estetiği ile ilgili detayları öğrenmek, badem göz estetiği fiyatları hakkında bilgi almak için hemen +90 542 464 74 33 no’yu arayarak Op. Dr. Leyla Arvas’a ulaşın veya www.drleylaarvas.com adresi üzerinden randevunuzu planlayın… 

 

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleylaarvas.com

Facebook:@drleylaarvas

Instagram :@drleylaarvas

YouTube: LeylaArvas

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!