Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore’nin Nükleer Programı Konusunda İşbirliğini Sürdürecek

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken Arasında Görüşme

Yonhap’ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Cho Tae-yul’ün, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile “Demokrasi Zirvesi”ne katılmak üzere başkent Seul’ü ziyaret ettiği belirtildi. İki bakanın Kuzey Kore’nin “nükleer silahlardan arındırılmasına” yönelik taahhütlerini yineledikleri kaydedildi.

Güney Kore, ABD ve Japonya Arasındaki İşbirliği

Blinken ve Cho’nun, Pyongyang’ın balistik füze fırlatmasını kınayarak, Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarını finanse eden yasa dışı kaynakların faaliyetlerinin engellenmesinde işbirliğini sürdürme sözü verdikleri ifade edildi. Bakanların, bu tür provokasyonların Güney Kore, Japonya ve ABD arasındaki işbirliğini artıracağını vurguladıkları belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Görüşmesi

Blinken, zirve kapsamında ayrıca Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile de bir araya geldi. Güney Kore ile ABD’nin ortak savunma duruşunu güçlendirmeyi hedefleyen “Özgürlük Kalkanı” adlı 11 günlük ortak tatbikat, 14 Mart’ta tamamlandı.

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore’nin 3’üncü Demokrasi Zirvesi öncesinde Doğu Denizi yönüne üç balistik füze fırlattığını bildirmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!