İLBANK ve Dünya Bankası, Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi Toplantısı düzenledi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Deprem tehdidi nedeniyle çalışmalar hızlandırılıyor

İller Bankası (İLBANK) ve Dünya Bankası iş birliğinde Ankara’da düzenlenen ‘Çevresel ve Sosyal Yönetim Sistemi (ÇSYS) Toplantısı’na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İLBANK Genel Müdürü Recep Türk, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Sürdürülebilir Kalkınma Bölge Direktörü Sameh Wahba ve birçok davetli katıldı.

Bakan Özhaseki, toplantıda İLBANK’ın yeni bir dönemi başlattığını ve Dünya Bankası’na bu konuda iş birliği için teşekkür etti. Özhaseki, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularında çalışmaların hız kesmeksizin devam ettiğini belirtti.

Özellikle son dönemde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ve Marmara Bölgesi’nde beklenen büyük depremin bakanlığı daha da meşgul ettiğini ifade eden Özhaseki, deprem zararının en aza indirilmesi için çalışmaların yoğunlaştırıldığını ve gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirdi.

Deprem zararlarının giderilmesi için çalışmalar sürüyor

6 Şubat depremlerinde 680 bin konut ve 170 bin iş yerinin yıkıldığını belirten Özhaseki, bu zararların giderilmesi için bakanlık ve diğer ilgili birimlerle koordineli bir şekilde 1 yıldır çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, 390 bin konutun hak sahiplerine verilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve bunun için 307 bin ihale yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, köylerde 50 bin çelik ev inşa edildiğini ve bunlardan 46 bininin teslim edildiğini belirten Özhaseki, önemli bir bölgede bulunan Marmara Denizi çevresindeki şehirlerin depreme karşı daha dirençli hale getirilmesi için kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil dönüşüm destekleniyor

İklim değişikliğinin Türkiye üzerinde oluşturabileceği negatif etkiler için her sektörde yeşil dönüşümü desteklediklerini belirten Özhaseki, dünyanın son 100 yılda 1.1 derece ısındığını ve bu derecenin 2 olması durumunda gıda krizlerinin başlayacağını, 3 derecenin ise dünyanın yaşanmayacak bir yer haline geleceğini vurguladı.

BM raporlarına göre 2050 yılına kadar iklim değişikliğinden kaynaklı olarak 216 milyon insanın yer değiştirebileceğini belirten Özhaseki, korunan alanların artırıldığını, çevreye duyarlı konutların ve katı atık depolama tesislerinin inşa edildiğini, ayrıca Sıfır Atık kampanyasının iklim değişikliğiyle mücadelede öncü bir hareket olduğunu ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!