IMO’dan Kızıldeniz ve Batı Hint Okyanusu’ndaki Güvenlik Sorunlarına İlişkin Çağrı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cibuti Davranış Kurallarına İmza Atan Ülkeler, Uluslararası Karşılık Verme Çağrısında Bulundu

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Cibuti Davranış Kurallarına imza atan ülkelerin, Kızıldeniz ve Batı Hint Okyanusu’nda artan gerilim ve gemi saldırılarına karşı uluslararası karşılık verme çağrısında bulunduğunu duyurdu. Açıklamada, bu kurallara imza atan ülkelerin, bölgedeki güvenlik sorunundan derin endişe duyduğu belirtildi.

Yemen Desteklenmeli, Askeri Varlık Artmalı

IMO’nun açıklamasında, Somali kaynaklı korsan tehdidinin yeniden canlandığına dikkat çekilerek, Kızıldeniz’deki krizi çözmek için resmi Yemen kurumlarına destek vermenin öneminin altı çizildi. Ayrıca, uluslararası deniz kuvvetlerinin ticari gemiciliği korumak için attığı adımların artması gerektiği vurgulandı.

Sahil Güvenlik Kapasitesi Geliştirilmeli

Açıklamada, uluslararası alanda tanınmış Somali ve Yemen hükümetlerine sahil güvenlik kapasitesini güçlendirmeleri konusunda destek verilmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda, Aden’de Bölgesel Denizcilik Bilgi Paylaşım Merkezi kurulmasının önemine işaret edildi.

Cibuti Davranış Kuralları ve Cidde Değişiklikleri imzacıları arasında Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’na kıyısı olan ülkelerin yanı sıra Fransa da yer alıyor. Gözlemci üyeler arasında ise ABD, İngiltere, İran, Japonya, Filipinler, Nijerya gibi ülkeler ile Interpol, Avrupa Birliği Komisyonu ve Afrika Birliği gibi uluslararası kuruluşlar bulunuyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!