Japonya, Teknik Resesyonu Geride Bıraktı: Ekonomi Büyümeye Döndü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Japonya Ekonomisi, 2023’ün 4. Çeyreğinde Büyüme Kaydetti

Japonya ekonomisi, 2023’ün 4. çeyreğinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 0,4 büyüme kaydederek teknik resesyonun önüne geçti. Revize edilen verilere göre, ekonominin geçen yıl ekim-aralık döneminde güçlü sermaye harcamalarının da desteğiyle büyümeye döndüğü ve bu sayede teknik bir resesyondan kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Japonya Ekonomisi İyileşme Gösterdi

Ülkede 4. çeyreğe ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH), önceki çeyreğe göre yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 0,4 artış kaydetti. Geçici veriler, Japonya ekonomisinin önceki çeyreğe göre yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 0,4 daraldığını göstermişti. GSYH 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8, yıllık bazda ise yüzde 3,2 azalış kaydetmişti.

Japonya Merkez Bankası’ndan Para Politikası Normalleştirme Beklentisi

Analistler, sendikalar ve işverenler arasında bu yılki Shunto bahar ücret görüşmelerinde güçlü ücret artışları olabileceğine dair işaretlerin görülmesi üzerine, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) 18-19 Mart’taki toplantısında para politikasını normalleştirebileceği yönündeki beklentilerin arttığını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!