Julian Assange’ın Eşi ve Destekçileri İfade Özgürlüğü İçin Mücadele Ediyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Stella Assange, Julian’ın Mahkemeye Şahsen Katılmasını Talep Ediyor

Julian Assange’ın eşi Stella Assange, WikiLeaks Editör Vekili Kristinn Hrafnsson ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Kampanya Direktörü Rebecca Vincent, Julian Assange’ın iade davası öncesi Londra’da yabancı gazetecilerle bir araya geldi.+

Stella Assange, eşinin daha önce duruşmalara görüntülü olarak katıldığını hatırlatarak, gelecek hafta yapılacak iade davasına şahsen katılması için başvuru yapıldığını belirtti. Eşinin duruşmalara görüntülü olarak katılmasının saçma olduğunu ve mahkemenin Julian’a karar duruşmasına katılması için izin vermesini umduklarını söyledi.

Julian Assange’ın Sağlık Durumu Endişe Verici

Eşinin son ziyaretinden bu yana Julian’ın sağlığının kötüye gittiğini belirten Stella Assange, hapishane koşullarının Julian için hayati risk taşıdığını ifade etti. Julian’ın ABD’ye iade edilmesi durumunda ise öleceğini söyledi. Ayrıca, Julian’ın basında yer alan suikast planlarına dair delillerin de mahkemede dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

ABD’ye İade Kararı İfade Özgürlüğünü Tehdit Ediyor

Julian Assange’ın iade edilmesinin ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğüyle ilgili yasaları ihlal edeceğini savunan Assange, “Bir devletin suçlarını haberleştirmek suç değildir. Julian, aynı zamanda bir suikast komplosunun da kurbanı. Eski CIA Direktörü Mike Pompeo döneminde, Julian’ın nasıl infaz edileceğine dair planlar yapıldığı haberleri çıktı.” şeklinde konuştu.

Assange’ın İngiltere’de Temyize Başvurması

Julian Assange’ın avukatları, iade kararına temyiz başvurusunda bulundu. Eğer mahkeme iade kararı vermezse, Julian Assange serbest bırakılmayacak ancak temyiz mahkemesi yolunun açılacağı belirtildi. Assange ayrıca, eşinin durumundan dolayı endişe duyduğunu ve ABD’ye iade edilirse bir daha görememe riski olduğunu ifade etti.

Assange’ın İade Durumu Basın Özgürlüğü İçin Tehdit

WikiLeaks Editör Vekili Hrafnsson, Assange’ın ABD’ye iadesinin basın özgürlüğü için kötü sonuçlar doğuracağını belirtti. Dünya genelinde basın özgürlüğünün saldırı altında olduğunu vurgulayan Hrafnsson, Assange’ın özgürlüğü için mücadele etmenin, gazetecilik için mücadele etmek anlamına geldiğini söyledi.

Julian Assange’ın Dava Süreci

Julian Assange’ın WikiLeaks’le ilgili yayımladığı gizli belgeler nedeniyle ABD’ye iade edilme talebiyle dava süreci devam etmektedir. Assange, 2019’da tutuklanmış ve hapishaneye konulmuştur. İngiltere’deki mahkeme, Assange’ın ABD’ye iade edilebileceğine hükmetmiş ancak Assange’ın avukatları temyiz başvurusunda bulunmuştur. İade davası 20-21 Şubat’ta görülecektir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!