‘Noksan’ Filmi Cannes Film Festivali’ne Seçildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Cem Demirer’in yapımcılığını Berfin Demirat ile üstlendiği ‘Noksan’ filmi, 77. Cannes Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası bölümüne seçildi.

‘Noksan’ Filminin Cannes Prömiyeri 14-25 Mayıs’ta

Bu kapsamda filmin prömiyeri, festivalin gerçekleştirileceği 14-25 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

‘Noksan’, Türkiye’yi Cannes’da Temsil Edecek

‘Mert’ karakteriyle başrolde olan Haydar Şahin’e, Şencan Aslan, Barış Yılmaz Gündüz, Aydın Erek ve Alev Kara‘nın eşlik ettiği ‘Noksan’, bu yılki festival programında Türkiye’yi temsil edecek tek yerli yapım olma özelliğini taşıyacak.

Eleştirmenler Haftası Seçkisinde Öne Çıkanlar

Yeni yeteneklerin ödüllendirilmesi için 1962’den beri aralıksız gerçekleştirilen ve bu yıl 11 uzun ile 13 kısa filmin seçildiği Eleştirmenler Haftası seçkisinde önemli isimler yer aldı. Önceki yıllarda Ken Loach, François Ozon, Wong Kar Wai gibi isimler bu seçkide bulunmaktadır.

‘Mendirek’ Filmi ve Cem Demirer

Kariyerine görüntü yönetmeni olarak başlayan Cem Demirer, ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu 2022 yapımı ‘Mendirek’ filmi ile 29. Adana Film Festivali‘nde iki ödül kazanmıştı.

Lunaparkta çalışırken yaşadığı içsel bunalımla farklı insan ve varlıklarla etkileşime giren ‘Mert’in anlam arama çabasını konu alan ‘Noksan’ filmi, Demirer’in deneysel bir performansa imza atmasına olanak sağlıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!