Trump’ın Carroll Davasındaki İfadesi Yargıç Tarafından Reddedildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Trump, Carroll’un Suçlamalarını Yineledi

Kendisini, ailesini ve başkanlığını savunmak istediğini söyleyen Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un cinsel saldırı suçlamalarını yineledi.

Dava Mahkemede Devam Ediyor

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump’a karşı açılan “zarar tazminatı” davası, New York’taki Manhattan Federal Mahkemesi’nde devam ediyor.

Video Kaydı Mahkemeye Sunuldu

Trump’ın hazır bulunduğu duruşmada, Carroll’un avukatları, Trump’ın önceki incitici beyanlarını içeren bir video kaydını mahkeme heyetine gösterdi.

Dava Düşürülmedi

Trump’ın avukatlarından Alina Habba, Carroll’un tazminat talebi ile Trump’ın açıklamaları arasında bir illiyet bağı olmadığını savunarak davanın düşürülmesini istedi, ancak Yargıç Lewis Kaplan talebi reddetti.

Tansiyon Yükseldi

Carroll’un eski haber sunucusu arkadaşı Carol Martin’in ifadesiyle devam eden duruşmada, Trump’ın avukatı Habba Martin’e “Carroll’ın davalarından gelen ilgiden hoşlanıp hoşlanmadığını” sordu. Martin, bu durumun “ilk yıllarda ve farklı zamanlarda” doğru olduğunu ifade etti.

Trump, Suçlamaları Reddetti

Duruşmada Trump’ın ifadesiyle devam edilirken, Trump avukatı Habba’nın “Bayan Carroll’a zarar vermesi için talimat verdiniz mi?” sorusuna “Hayır! Sadece kendimi, ailemi ve başkanlığı savunmak istedim” yanıtını verdi.

Tazminat Miktarı Belirlenecek

Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un açtığı ikinci “zarar tazminatı” davasında daha önce “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmuştu. Manhattan Federal Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan, jürinin Trump’ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini belirtti.

Bugün yapılan duruşmada Trump kısa bir ifade verirken, yarın New York’ta yeniden hakim karşısına çıkacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!