TÜİK Açıkladı: Türkiye’nin Ekonomik Güven Endeksi Aralık Ayında Arttı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ekonomik Güven Endeksi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks kasımda 95,3 iken aralıkta yüzde 1,1 artarak 96,4’e yükseldi.

Tüketici Güven Endeksi

Tüketici güven endeksi de aralıkta aylık bazda yüzde 2,6 artışla 77,4’e çıktı. Tüketicilerin ekonomik duruma ve gelecek beklentilerine olan güveninin arttığı görüldü.

Reel Kesim Güven Endeksi

Ancak aynı dönemde reel kesim güven endeksi yüzde 0,5 azalarak 103,4’e geriledi. Reel kesim sektöründeki işletmelerin ekonomik duruma olan güveninde bir düşüş yaşandığı gözlendi.

Hizmet Sektörü Güven Endeksi

Hizmet sektörü güven endeksi ise yüzde 1,2 artarak 112,3’e yükseldi. Hizmet sektöründeki işletmelerin ekonomik durumlarına ve gelecek beklentilerine olan güvenin arttığı görüldü.

Perakende Ticaret Sektörü Güven Endeksi

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 4,5 artarak 116,8’e yükseldi. Perakende sektöründeki işletmelerin ekonomik durumlarına ve gelecek beklentilerine olan güvenin arttığı görüldü.

İnşaat Sektörü Güven Endeksi

İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 azalarak 88’e geriledi. İnşaat sektöründeki işletmelerin ekonomik durumlarına ve gelecek beklentilerine olan güveninde bir düşüş yaşandığı gözlendi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!