Türk Mutfağı Japon Damaklarında Tanıtılıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türk-Japon Diplomatik İlişkilerinin 100. Yılında Kültür-Sanat Etkinliği

2024 yılında Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yıl kutlamaları kapsamında Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilen kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Türk Mutfağı Günleri düzenleniyor. Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği, başkentteki bir otelde Türk Mutfağı Günleri etkinliğini düzenliyor.

TAŞFED Başkanı Bayram Özrek: “Türk Mutfağı Her Yerde Tanıtılmalı”

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Başkanı Bayram Özrek, Tokyo’ya ilk kez geldiklerini ve Türk mutfağını tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğe üst düzey katılım olduğunu ve Türk yemeklerinin çok beğenildiğini ifade etti. Özrek, Türk mutfağının her yerde tanıtılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkan Lezzetler ve Etkinlik Detayları

25 çeşit içeriğiyle Türk mutfağının klasikleşmiş yemeklerini tanıtan etkinlikte, çorbalar, yemekler, ara sıcaklar, tatlılar, mezeler ve salatalar Japon damaklarında büyük beğeni topladı. Etkinlikte ayrıca Türk ve Japon şeflerin birlikte çalışarak lezzetlerin harmanlandığı özel anlar yaşandı.

Ramazan pidesi ve simit yapımının Japon şeflerin ilgisini çektiği etkinlik, 30 Nisan’a kadar devam edecek. Türk ve Japon mutfak kültürlerinin buluştuğu bu etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!