Malmö’de Eurovision Heyecanı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Greta Thunberg’li Göstericiler Eurovision’da

Malmö’de dünkü ikinci yarı final esnasında binlerce gösterici, aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in de bulunduğu Ukrayna’ya saldırı nedeniyle Rusya’nın yarışmaya alınmamasını ve İsrail konusunda çifte standart uygulanmasını protesto etti.

İsrail ve Eden Golan

İsrail temsilcisi Eden Golan’ın 7 Ekim’e atıf yaptığı düşünülen “Hurricane” şarkısı, 11 Mayıs’ta düzenlenecek Eurovision finalinde yarışacak.

Sertap Erener Sahne Aldı

2003’te Eurovision birincisi olan Sertap Erener, ikinci yarı final öncesinde sahneye çıkarak unutulmaz şarkısı “Everyway That I Can”i seslendirdi.

Finalde Yarışacak Ülkeler

Finalde “büyük” ülkeler Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve İsrail’in yanı sıra Ukrayna, Yunanistan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum kesimi, İrlanda, Estonya, Sırbistan, Lüksemburg, İsviçre, Portekiz, Letonya, Gürcistan, Slovenya, Avusturya, Ermenistan, Litvanya, Hollanda, Finlandiya, Norveç ve ev sahibi İsveç yarışacak.

Belçika’dan İsrail Protestosu

Belçika’da Flamanca yayın yapan devlet televizyonu VRT, Eurovision’ın ikinci yarı finalinde İsrail’in Gazze’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla yayınını durdurdu. Sanatçılar ise “Gazze’de acil ve sürdürülebilir ateşkes” çağrısı yaparak İsrail’in Eurovision’dan menedilmesini talep etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!