Ramazan Bayramı’na Hazırlık: Baklava İmalathaneleri Tam Kapasite Çalışıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bayram Tatlıları Tezgahlardaki Yerini Alırken İmalathaneler Hareketlendi

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, Türkiye genelinde bayram tatlıları tezgahlardaki yerini almaya başladı. Bu dönemde baklava imalathaneleri, gelen talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor. Bayram süresince ülke genelinde **6 bin ton** baklava tüketilmesi öngörülüyor.

Bayram Telaşı Baklavacılarda da Hissediliyor

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte bayram telaşı baklavacıları da etkisi altına aldı. Diğer aylara oranla artan talep, bayramla birlikte daha da yükseldi. Baklavacılar, mağaza satışlarının yanı sıra online siparişlere yetişebilmek adına tam kapasite çalışan imalathanelerde yoğun çaba harcıyor.

Baklava Sektöründe Hummalı Çalışma

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, bu ramazanın geçen yıla göre oldukça iyi geçtiğini ifade etti. Yıldırım, bayram öncesinde klasik baklavanın yanı sıra güllaç satışlarında da artış yaşandığını belirtti.

Öngörüler ve Tüketim Miktarı

BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, yapılan tahminlere göre bayramda **ortalama 6 bin ton baklava** satışı öngörüldüğünü açıkladı. Baklava çeşitleriyle birlikte bu rakam **10 bin tona** çıkıyor. Yıldırım, en çok tercih edilen baklava çeşitlerinin fıstıklı, cevizli klasik baklava olduğunu ve İstanbul’da sadece 2 bin ton baklava tüketileceğini belirtti.

Fiyatlar ve Kalite

Yıldırım, fiyatlar hakkında bilgi verirken, hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen ramazan ayı veya bayram için özel bir zam yapılmadığını vurguladı. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramının **600-700 TL**, fıstıklı baklavanın ise **750-850 TL** arasında fiyatlandığını söyledi. Tüketicilere güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!