Tesla Çalışanlarına Maaş Artışı: Elon Musk’tan Yapay Zekâ Hamlesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Tesla, OpenAI ve Maaş Artışı

Tesla çalışanları, yapay zekâ şirketi OpenAI ve CEO’su Sam Altman’a teşekkür ediyor. Elon Musk, çalışanların gelen iş tekliflerini reddetmeleri için maaşlarını artırdı.

Elon Musk’ın Açıklaması

Tesla CEO’su Elon Musk, çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketinin yapay zekâ mühendislik ekibinde çalışanlar için tazminat paketlerini artırdığını söyledi. Musk, maaş artışının nedeninin OpenAI’nin Tesla mühendislerine gönderdiği iş teklifinden kaynaklı olduğunu belirtti.

Teknoloji Şirketlerinde Yetenek Savaşı

Teknoloji şirketleri yapay zekâ alanında rekabet ederken yeteneklere de yer vermek için çaba harcıyor. Bazı teknoloji liderleri, göz kamaştırıcı maaşlar ve imkanlar sunarak yetenekleri çekmeye çalışıyorlar.

Mark Zuckerberg’in Meta’dan Google DeepMind’daki yapay zekâ araştırmacılarına kişisel e-postalar yazdığı ve adaylara iş teklif ettiği biliniyor. Benzer şekilde, Google’ın kurucu ortağı Sergey Brin de benzer bir strateji izlemiş ve OpenAI için Google’dan ayrılmayı düşünen bir çalışanı yüksek ücret teklifiyle ikna etmeye çalışmıştı.

Musk’ın Değerlendirmesi

Elon Musk, yaşananlar üzerine yapay zekâya yönelik yetenek savaşının son derece çılgın bir hal aldığını belirtiyor. Teknoloji şirketleri, bu alandaki liderliklerini korumak ve güçlendirmek adına büyük çabalar sarf ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!