Türkiye’nin En Kalabalık Köyü: Bostanbükü

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

TÜİK verilerine göre Bostanbükü, Türkiye’nin en kalabalık köyü oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Bostanbükü 6 bin 64 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü olarak kayıtlara geçti. Daha önce 2019’da 5 bin 949 kişiyle bu unvanı alan yerleşim birimi, 2021’de 6 bin 40 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada yer aldı. 2023’te ise kayıtlı 6 bin 64 kişiyle yine en kalabalık köyler listesinin başına yerleşen Bostanbükü, bu sayıyla en az nüfusa sahip 364 köyün toplam nüfusu ile 79 ilçeyi geride bıraktı.

Bostanbükü’nün cazip konumu

Bostanbükü, Türkiye’nin demir çelik sanayisinin kalbi sayılan Karabük ilinin merkezine, turizm destinasyonu Safranbolu’ya ve Karabük Üniversitesi’ne yakın konumuyla dikkat çekiyor. Bu sebeple köy, hem tarım ve hayvancılık faaliyetleri hem de istihdam olanakları açısından önemli bir yer haline gelmiştir.

İstihdam ve tarım faaliyetleri

Bostanbükü’nde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 2 yurt, yaklaşık 3 bin 600 öğrenciye hizmet vermektedir. Ayrıca, köyde 1500 civarında işçinin istihdam edildiği 2 tekstil fabrikası ve galericiler ile sanayi siteleri bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık da köyde önemli bir faaliyettir.

Köy muhtarı Osman Alkan’ın açıklamaları

Köy muhtarı Osman Alkan, Bostanbükü’nde yapılan yatırımların köyün cazibe merkezi haline gelmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Muhtar Alkan ayrıca, köyün Karabük ve Safranbolu’ya olan yakınlığı sebebiyle tercih edilen bir yerleşim yeri haline geldiğini söyledi.

Köy sakinlerinin görüşleri

Bostanbükü köy sakinlerinden Fatma Topçuoğlu, köylerinin tarıma elverişli olduğunu ve topraklarında her türlü meyvenin yetiştiğini ifade etti. Diğer bir köy sakini Serkan Türkmen ise Türkiye’nin en kalabalık köyünde yaşamanın gurur verici olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkmen köylerine gelen misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!