İsrail Savunma Bakanı, Hizbullah Tehlikesine Karşı İsraillileri Hazırlıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Savunma Bakanı Gallant, Kuzeydeki Tehlikeye Karşı Önlemleri Görüştü

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesine göre, Savunma Bakanı Gallant, 29 Mart Perşembe günü kuzeydeki Hizbullah tehdidine karşı kapsamlı bir savaş ihtimaline karşı önlemler almak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Tel Aviv’den İranlı Yetkililere Yönelik Saldırı Sorumluluğu Henüz Üstlenilmedi

Gallant’ın liderliğindeki toplantıda Tel Aviv’in dün Şam’da İranlı yetkililere yönelik gerçekleşen saldırının sorumluluğunu henüz üstlenmediği vurgulandı. Haberde, “Tel Aviv’in bu saldırıyı üstlenmesi durumunda, Hizbullah ve İran ile geniş çaplı bir savaşa hazırlanmanın gerekliliği ortaya çıkacak.” ifadelerine yer verildi.

Gallant, Halkı Savaş Olasılığına Karşı Hazırlamak İçin Talimatlar Verdi

Gallant’ın halkın savaş olasılığını nasıl algılayacağına dair kamuoyu yoklamaları yapılması talimatını verdiği ve bir savaş durumunda bilgilendirme stratejisinin belirlenmesini talep ettiği belirtildi. Gallant, ayrıca Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın kamuoyunu etkileme çabalarından endişe duyduğu ifade edildi.

Lübnan ile Savaşa Yönelik Kampanya Endişe Veriyor

Gazetede yer alan haberde, Lübnan ile olası bir savaşa yönelik kampanyanın İsrail ordusundaki üst düzey subayları rahatsız ettiği vurgulandı. Haberde adı geçmeyen bir İsrailli kaynağın, “Kampanyayı hızlandırmalıyız. Vatandaşların paniğe kapılmaları için değil, farkındalık yaratmak ve neye hazırlandığımızı tam olarak bilmeleri için.” dediği aktarıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!